30 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση - Ευχαριστήριο για επισκέψεις στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Στα πλαίσια του εργαστηρίου "Πρακτική Άσκηση" της ειδικότητας Βοηθός Εργοθεραπείας με την εκπαιδεύτρια Ποντίκη Χρυσάνθη πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου επισκέψεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑΜΕΑ του Δήμου Δελφών.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στις δραστηριότητες του κέντρου και να αναλάβουν έναν υποστηρικτικό ρόλο προς τους ωφελούμενους, καθώς συνεργάζονται μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματός τους.

Στις τελευταίες μας επισκέψεις, σειρά είχαν τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια, τα οποία αποτελούν εργαλείο καλλιέργειας δεξιοτήτων, όπως η λεπτή κινητικότητα, η μνήμη και η οπτικο-ακουστική αντίληψη, ενισχύοντας παράλληλα τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες των ατόμων.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ασκήσεις στόχων στο γυμναστήριο, οι οποίες εστίαζουν στην βελτίωση της αδρής κινητικότητας, του οπτικο-κινητικού συντονισμού και της χωρικής αίσθησης και αντίληψης.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη, κυρία Άση Παπαδήμα, και όλους τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ για την υποδοχή και τη συνεργασία αυτή!

Από την Διεύθυνση του ΔΙΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ