29 Αυγούστου 2024

Σπουδάζω: ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων)______ Ο ι ε γ γ ρ α φ έ ς__ξ ε κ ί ν η σ α ν !

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την Τρίτη 10-09-2024 στις 15:00

στο Σύστημα Υποβολής Αίτησης Για Εισαγωγή Σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)


ΣΑΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2265072024
Email: diekamfissas@gmail.com


Σπουδάζω: ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων).
-------------------------------------------------------

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει πιστοποιήσει τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) καθώς και σε εξαρτημένες ή µη εργασίες σε Βρεφονηπιακούς Σταθµούς ή σε κέντρα ειδικής αγωγής που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων, ιδιωτικούς ή του δηµοσίου φορέα, σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό ή ειδικό παιδαγωγό. 

 

--------------------------------------------------------

Προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο ή τομέα.

Τομείς απασχόλησης Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» μπορεί να εργαστεί σε: - Δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς - Νηπιαγωγεία - Ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών μέχρι 6 ετών - Παιδικές στέγες που ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμων, Κοινοτήτων, Υπουργείων, Οργανισμών, Εταιριών, κ.λ.π. - Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - Παιδότοπους - Κατασκηνώσεις - Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού

--------------------------------------------------------
Επαγγελματικά προσόντα
Τα επαγγελματικά προσόντα του/της κατόχου διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «ΒοηθόςΒρεφονηπιοκόμων» συνίστανται στα ακόλουθα:  Βοηθά στην ολόπλευρη ανάπτυξη (σωματική, νοητική, ψυχοκινητική, συναισθηματική και κοινωνική) του παιδιού της προσχολικής ηλικίας, εφαρμόζοντας κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους.  Παρέχει φροντίδα στο παιδί από τη βρεφική μέχρι την νηπιακή του ηλικία σε θέματα ατομικής υγιεινής.  Φροντίζει για την αγωγή παιδιών με ιδιαιτερότητες.  Εφαρμόζει μέτρα πρόληψης ατυχημάτων σε οποιοδήποτε χώρο φιλοξενίας του παιδιού.  Παρέχει πρώτες βοήθειες και ενεργεί κατάλληλα σε επείγουσες καταστάσεις.  Απασχολεί δημιουργικά τα βρέφη και τα νήπια και ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στις διάφορες δραστηριότητες.  Παρέχει πληροφορίες στους γονείς για θέματα διαβίωσης που αφορούν το παιδί, κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο/η.

 

Πατήστε για τον οδηγό κατάρτισης της ειδικότητας ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ:










25 Αυγούστου 2024

Σπουδάζω: Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ο ι ε γ γ ρ α φ έ ς ξ ε κ ί ν η σ α ν !

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την Τρίτη 10-09-2024 στις 15:00

στο Σύστημα Υποβολής Αίτησης Για Εισαγωγή Σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)


ΣΑΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2265072024
Email: diekamfissas@gmail.com


Σπουδάζω: Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
-------------------------------------------------------

Συνοπτική περιγραφή ειδικότητας.

Ο Τεχνικός – Συντηρητής Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εργάζεται κάτω από την επίβλεψη / καθοδήγηση του Προϊσταμένου Μηχανικού του Τμήματος/ Υπηρεσίας κλπ), αλλά και της Συντήρησης των μεγάλων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ). Προσφέρει εξαρτημένη ή μη εξαρτημένη εργασία σε τεχνικές εγκαταστάσεις όπως: Eγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε μπαταρίες, ώστε να μπορεί να γίνει μελλοντική χρήση. Διεξάγει τεχνικές μελέτες και εγκαθιστά κατάλληλα, σε ειδικές βάσεις, ανεμογεννήτριες για τη μετατροπή του αέρα σε ηλεκτρική ενέργεια. Εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες σε μπαταρίες, ώστε να μπορεί να γίνει μελλοντική χρήση της. Μελετά τεχνικά και εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό στο έδαφος για τη μετατροπή της γεωθερμικής ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη. Διεξάγει τεχνικές μελέτες και εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό στο έδαφος για τη μετατροπή της ηλιοθερμικής ενέργειας σε θέρμανση. Τέλος, μπορεί να ασχοληθεί με την τεχνικοοικονομική διαχείριση και εμπορία ενεργειακού εξοπλισμού.

--------------------------------------------------------

Προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο ή τομέα.

Οι τομείς απασχόλησης είναι στους Κλάδους της Παραγωγής Ενέργειας (Εταιρείες Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ [ιδιωτικές και δημόσιες]) σε Βιομηχανίες [ειδικότερα στην Παραγωγή «προϊόντων» ανανεώσιμων πηγών ενέργειας [όπως Φωτοβολταϊκά, Ανεμογεννήτριες κ.α.]. Εγκατάσταση μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (και αποθήκευσης) τόσο για βιομηχανικές εφαρμογές όσο και σε οικιακές εφαρμογές. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν ως Τεχνικοί – Συντηρητές εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είτε σε μεγάλες μονάδες παραγωγής είτε σε οικιακές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα: Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε θέσεις στη βιομηχανία, σε γραφεία μελετών, σε εταιρείες κατασκευής έργων ή συντήρησης μηχανολογικού ή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, σε επιχειρήσεις εμπορίας εξοπλισμού ενεργειακής τεχνολογίας, σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σε υπηρεσίες του δημοσίου, σε οργανισμούς, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ.

22 Αυγούστου 2024

Σπουδάζω: Σ Υ Ν Ο Δ Ο Σ Β Ο Υ Ν Ο Υ - Ο ι ε γ γ ρ α φ έ ς ξ ε κ ί ν η σ α ν !

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την Τρίτη 10-09-2024 στις 15:00

στο Σύστημα Υποβολής Αίτησης Για Εισαγωγή Σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)


ΣΑΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2265072024
Email: diekamfissas@gmail.com


Σπουδάζω: Σ Υ Ν Ο Δ Ο Σ Β Ο Υ Ν Ο Υ
-------------------------------------------------------
Συνοπτική περιγραφή ειδικότητας.
Ο/η Συνοδός Βουνού αναπτύσσει την επαγγελματική δράση του/της αναφορικά με την ορεινή πεζοπορία και παρεμφερείς δραστηριότητες, εντός του τεχνικού πλαισίου και σε εναρμονισμό με την εγχώρια εμπειρία και τα διεθνή πρότυπα.
Σχεδιάζει, οργανώνει, υποστηρίζει, εμψυχώνει και καθοδηγεί με ασφάλεια ομάδες σε πεζοπορικές αναβάσεις, διασχίσεις σε διαδρομές χαμηλής έκθεσης και επικινδυνότητας, όπου δεν απαιτούνται ειδικές ορειβατικές ή αναρριχητικές
τεχνικές και σχετικός εξοπλισμός.
Ασκεί το επάγγελμά του/της σε πεδία με ή χωρίς βλάστηση που μπορεί να περιλαμβάνουν βραχώδεις ζώνες, ρηχά νερά και εποχικές χιονούρες, ακολουθώντας σηματοδοτημένα ή μη μονοπάτια, με διανυκτερεύσεις σε ορεινούς ξενώνες, καταφύγια ή κατασκηνώσεις.
--------------------------------------------------------
Προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο ή τομέα.
Ο/η κάτοχος διπλώματος της ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» μπορεί να εργαστεί είτε ως ελεύθερος/η επαγγελματίας ή ως εργαζόμενος/η με εξαρτημένη εργασία:
- Σε τουριστικές επιχειρήσεις πώλησης και υλοποίησης ταξιδιωτικών πακέτων, σε τοπικά γραφεία ή επιχειρήσεις που παρέχουν αποκλειστικά την υλοποίηση υπαίθριων δραστηριοτήτων ενεργής αναψυχής-περιπέτειας ή άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
- Σε παιδικές κατασκηνώσεις που διοργανώνουν σωματεία και ιδιωτικές εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού και υπαίθριας αναψυχής.
- Σε κρατικούς φορείς και οργανισμούς παροχής υπηρεσιών αθλητικής αναψυχής και αγωγής υπαίθρου, όπως προγράμματα υπουργείων, περιφέρειας, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και κοινωφελών δημόσιων επιχειρήσεων.
- Σε τουριστικά, φυσιολατρικά, πεζοπορικά, ορειβατικά, σωματεία.
- Σε εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις όπου περιλαμβάνονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις (π.χ. WWF), διεθνείς οργανώσεις
διαπαιδαγώγησης (π.χ. Προσκοπισμός, Οδηγισμός), διεθνείς οργανώσεις
αλληλεγγύης (π.χ. Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς σύνορα).
- Σε ενώσεις προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως Μη
Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ), Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς
Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοινΣΕπ), και Αστικές Μη Κυβερνητικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) οι οποίες περιλαμβάνουν στο καταστατικό τους σκοπό τη διοργάνωση δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής ή ενεργής αναψυχής.
- Ως ελεύθερος/η επαγγελματίας παροχής υπηρεσιών ημερήσιων και πολυήμερων πεζοποριών αλλά και συναφών υπαίθριων δραστηριοτήτων ενεργής αναψυχής, περιπέτειας και εναλλακτικού τουρισμού.

21 Αυγούστου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Σ.Α.Ε.Κ.) ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Σ.Κ.)

Το IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 12158/ 717/19.08.2024 (ΑΔΑ: 6ΗΞΓ46ΨΖΣΠ-73Η) Απόφαση ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή:

1ο ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤO ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Σ.Α.Ε.Κ.) ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Σ.Κ.)

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ένταξης στο Μητρώο στη διεύθυνση https://mitrwosaek.inedivim.gr/#login την οποία θα επισυνάψουν όλα τα δικαιολογητικά τους, σύμφωνα με την Α.Π. 604/532/18753/20-08-2024 Πρόσκληση.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο Μητρώο Σ.Α.Ε.Κ./Ε.Σ.Κ. ορίζεται: από την Τετάρτη 21/08/2024 (ώρα 13:00 μ.μ.) έως και την Κυριακή 01/09/2024 (ώρα 13:00 μ.μ.)

Πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση  και την τεχνική υποστήριξη για την ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων  θα παρέχονται στο τηλέφωνο: 

213-131 45 11 και 213-131 45 07 κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως τη 16:00 μ.μ.


19 Αυγούστου 2024

Υποβολή αιτήσεων στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Οι ενδιαφερόμενοι - απόφοιτοι Λυκείου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού εκτός της διαδικασίας του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων από τη

Δευτέρα 19-08-2024 μετά τις 13:00 

μέχρι την Τρίτη 10-09-2024 στις 15:00 

και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2024. 

  • Όσοι επιτυχόντες ενημερωθούν από το σύστημα κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους ότι απαιτείται υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, θα πρέπει ΕΝΤΟΣ της ίδιας προθεσμίας να προσκομίσουν όσα δικαιολογητικά ζητηθούν από τα παρακάτω:
1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους
2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο
ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ)
3. Πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ
4. Πρόσφατη βεβαίωση ΑΦΜ
5. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια).
 
  • Ο υποψήφιος για την εισαγωγή του σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. της επιλογής του μπορεί να δηλώσει στην αίτησή του μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις συνολικά, με σειρά προτεραιότητας.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 

Οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.), καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο, εφόσον πρόκειται για τίτλο σε ειδικότητα του επαγγελματικού τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από το ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμη δομή δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, χωρίς δικαίωμα απαλλαγής από μαθήματα των επόμενων εξαμήνων. Οι ως άνω υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση στο Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν, συνοδευόμενη από έγγραφο ταυτοποίησης ταυτότητας και το πτυχίο ειδικότητας, από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.