19 Αυγούστου 2024

Υποβολή αιτήσεων στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Οι ενδιαφερόμενοι - απόφοιτοι Λυκείου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού εκτός της διαδικασίας του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων από τη

Δευτέρα 19-08-2024 μετά τις 13:00 

μέχρι την Τρίτη 10-09-2024 στις 15:00 

και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2024. 

  • Όσοι επιτυχόντες ενημερωθούν από το σύστημα κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους ότι απαιτείται υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, θα πρέπει ΕΝΤΟΣ της ίδιας προθεσμίας να προσκομίσουν όσα δικαιολογητικά ζητηθούν από τα παρακάτω:
1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους
2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο
ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ)
3. Πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ
4. Πρόσφατη βεβαίωση ΑΦΜ
5. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια).
 
  • Ο υποψήφιος για την εισαγωγή του σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. της επιλογής του μπορεί να δηλώσει στην αίτησή του μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις συνολικά, με σειρά προτεραιότητας.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 

Οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.), καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο, εφόσον πρόκειται για τίτλο σε ειδικότητα του επαγγελματικού τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από το ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμη δομή δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, χωρίς δικαίωμα απαλλαγής από μαθήματα των επόμενων εξαμήνων. Οι ως άνω υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση στο Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν, συνοδευόμενη από έγγραφο ταυτοποίησης ταυτότητας και το πτυχίο ειδικότητας, από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.