24 Ιουνίου 2024

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΑΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 2024-2025

 


Μετεγγραφές - Κατατάξεις

 Μετεγγραφές - 1η έως και την 10η Ιουλίου

Καταρτιζόμενος που επιθυμεί μετεγγραφή σε άλλη Σ.Α.Ε.Κ., ιδιωτικό ή δημόσιο, δύναται να την πραγματοποιήσει με υποβολή αίτησης στη Σ.Α.Ε.Κ. που επιθυμεί να φοιτήσει: 

α) για το χειμερινό εξάμηνο από την 1η έως και την 10η Ιουλίου εκάστου έτους, 

β) για το εαρινό εξάμηνο, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης και πριν την έναρξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετεγγραφή καταρτιζόμενου αποτελεί η λειτουργία της ειδικότητας στην οποία φοιτά ο ενδιαφερόμενος, στο αντίστοιχο εξάμηνο κατάρτισης στη Σ.Α.Ε.Κ. που επιθυμεί να μετεγγραφεί.

Κατατάξεις - 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου

Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Σ.Α.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Σ.Α.Ε.Κ., με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία ήδη έχουν διδαχθεί, ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες Σ.Α.Ε.Κ., σύμφωνα με τους Οδηγούς Κατάρτισης και ύστερα από έγκριση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. 

Για τον λόγο αυτό, υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Σ.Α.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, συνοδευόμενη από έγγραφο ταυτοποίησης ταυτότητας και τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης που κατέχουν.

21 Ιουνίου 2024

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στεγαστικού επιδόματος ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) 2022-2023.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε καταρτιζόμενους των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης 

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από την Πέμπτη 20 Ιουνίου, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χορήγησης στεγαστικού επιδόματος για καταρτιζόμενους των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ – πρώην ΙΕΚ) για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ψηφιακά είτε απευθείας, μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr/, είτε μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση», μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην ανωτέρω ιστοσελίδα έχουν επίσης αναρτηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η σχετική εγκύκλιος, το εγχειρίδιο χρήσης καθώς και αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

18 Ιουνίου 2024

Αιτήσεις χορήγησης Στεγαστικού Επιδόματος στους καταρτιζόμενους των δημόσιων ΣΑΕΚ αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της υπ’ αριθ. 46224/Κ5/30-04-2024 (Β΄2774), σας ενημερώνουμε πως η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Στεγαστικού Επιδόματος στους καταρτιζόμενους των δημόσιων ΣΑΕΚ αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας με πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 19-06-2024. Η σχετική εγκύκλιος θα αποσταλεί στις Σ.Α.Ε.Κ. ΥΠΑΙΘΑ την ίδια ημέρα.


Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας έναρξης, θα γνωστοποιηθεί η έναρξη υποβολής αιτήσεων προς τους υποψήφιους και την απαρέγκλιτη τήρηση των σχετικών προθεσμιών.

16 Ιουνίου 2024

Βιωματική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με κεντρικό σύνθημα #GenerationRestoration, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Άμφισσας και συγκεκριμένα τα τμήματα «Τεχνικός Δασικής Προστασίας – Δ’ Εξάμηνο» και «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας – Δ’ Εξάμηνο»», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας -  Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.), πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Όλοι μαζί, καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτές και προσωπικό από  την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ , ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συμβολική δράση που προήγαγε την περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των δασών μας.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα οικολογικής συνείδησης. Επίσης, συμμετείχαν  σε βιωματική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα  των περιοχών NATURA.

Ο εισηγητής κ. Γεώργιος Βαρβαρήγος – Δασοπόνος MSc, μας επισήμανε την ζωτική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την ανάδειξη, με βιώσιμο τρόπο, των περιοχών μας και συγκεκριμένα του όρους Παρνασσού.

Κοινός μας στόχος, η αγάπη και η φροντίδα για το περιβάλλον.

Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία.

Τέτοιου είδους δράσεις, μας μαθαίνουν να συνειδητοποιούμε ότι η ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος είναι σημαντική  για την αειφορία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γεώργιο Βαρβαρήγο – Δασοπόνος MSc, από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.) .

Οι εκπαιδευτικοί: Γεωργία Γεωργίου, Ασημίνα Καρτσιούκα, Γεώργιος Κόττης.







06 Ιουνίου 2024

Βιωματική άσκηση στη ΣΑΕΚ Άμφισσας

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση στους καταρτιζόμενους της ειδικότητας "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" (Δ' ΕΞΑΜΗΝΟ). Η εκπαίδευση έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων "Διακομιδές Ασθενών" και "Βασικές Γνώσεις Ασφαλούς Οδήγησης". Η άσκηση έλαβε χώρα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή Ομουρλόγλου Δημητρίου στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Άμφισσας

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σημαντικές ενότητες που αφορούν την ακινητοποίηση και την ασφάλεια ασθενών. Συγκεκριμένα, οι ενότητες περιλάμβαναν:

  • Ακινητοποίηση αυχενικής μοίρας: Οι καταρτιζόμενοι εξασκήθηκαν στην ασφαλή και αποτελεσματική ακινητοποίηση της αυχενικής μοίρας για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών.
  • Πρακτική εκπαίδευση στην ίσχαιμο περίδεση (Tournique): Οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν τις τεχνικές για την ασφαλή περίδεση σε ακατάσχετη αιμορραγία.
  • Χρήση γιλέκου απεγκλωβισμού: Εισάχθηκαν στη χρήση του ειδικού γιλέκου για τον ασφαλή απεγκλωβισμό ατόμων από οχήματα και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
  • Στρώμα κενού: Έγινε παρουσίαση και πρακτική εξάσκηση στη χρήση του στρώματος κενού, που παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια στους ασθενείς κατά τη μεταφορά.
  • Σανίδα ακινητοποίησης: Οι καταρτιζόμενοι εξοικειώθηκαν με τη χρήση της σανίδας ακινητοποίησης, ένα βασικό εργαλείο για την ασφαλή μεταφορά ατόμων με πιθανούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη (τροχαία, σεισμοί).

Ο εκπαιδευτής Ομουρλόγλου Δημήτριος, με την πολυετή εμπειρία του στον τομέα της επείγουσας κινητοποίησης και ασφαλούς οδήγησης, καθοδήγησε με επαγγελματισμό και ακρίβεια τους καταρτιζόμενους, μεταδίδοντας τους σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχή διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.



  




                Η ΣΑΕΚ Άμφισσας δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους καταρτιζόμενους, διασφαλίζοντας ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση.

04 Ιουνίου 2024

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΑΕΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Σας Eνημερώνουμε ότι οι  Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  δεν θα λειτουργήσουν  την Παρασκευή 07/06/2024 και τη Δευτέρα 10/06/2024 λόγω των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.