06 Ιουνίου 2024

Βιωματική άσκηση στη ΣΑΕΚ Άμφισσας

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση στους καταρτιζόμενους της ειδικότητας "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" (Δ' ΕΞΑΜΗΝΟ). Η εκπαίδευση έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων "Διακομιδές Ασθενών" και "Βασικές Γνώσεις Ασφαλούς Οδήγησης". Η άσκηση έλαβε χώρα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή Ομουρλόγλου Δημητρίου στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Άμφισσας

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σημαντικές ενότητες που αφορούν την ακινητοποίηση και την ασφάλεια ασθενών. Συγκεκριμένα, οι ενότητες περιλάμβαναν:

  • Ακινητοποίηση αυχενικής μοίρας: Οι καταρτιζόμενοι εξασκήθηκαν στην ασφαλή και αποτελεσματική ακινητοποίηση της αυχενικής μοίρας για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών.
  • Πρακτική εκπαίδευση στην ίσχαιμο περίδεση (Tournique): Οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν τις τεχνικές για την ασφαλή περίδεση σε ακατάσχετη αιμορραγία.
  • Χρήση γιλέκου απεγκλωβισμού: Εισάχθηκαν στη χρήση του ειδικού γιλέκου για τον ασφαλή απεγκλωβισμό ατόμων από οχήματα και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.
  • Στρώμα κενού: Έγινε παρουσίαση και πρακτική εξάσκηση στη χρήση του στρώματος κενού, που παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια στους ασθενείς κατά τη μεταφορά.
  • Σανίδα ακινητοποίησης: Οι καταρτιζόμενοι εξοικειώθηκαν με τη χρήση της σανίδας ακινητοποίησης, ένα βασικό εργαλείο για την ασφαλή μεταφορά ατόμων με πιθανούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη (τροχαία, σεισμοί).

Ο εκπαιδευτής Ομουρλόγλου Δημήτριος, με την πολυετή εμπειρία του στον τομέα της επείγουσας κινητοποίησης και ασφαλούς οδήγησης, καθοδήγησε με επαγγελματισμό και ακρίβεια τους καταρτιζόμενους, μεταδίδοντας τους σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχή διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.



  




                Η ΣΑΕΚ Άμφισσας δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους καταρτιζόμενους, διασφαλίζοντας ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση.