16 Ιουνίου 2024

Βιωματική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με κεντρικό σύνθημα #GenerationRestoration, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Άμφισσας και συγκεκριμένα τα τμήματα «Τεχνικός Δασικής Προστασίας – Δ’ Εξάμηνο» και «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας – Δ’ Εξάμηνο»», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας -  Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.), πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Όλοι μαζί, καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτές και προσωπικό από  την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ , ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συμβολική δράση που προήγαγε την περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των δασών μας.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα οικολογικής συνείδησης. Επίσης, συμμετείχαν  σε βιωματική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα  των περιοχών NATURA.

Ο εισηγητής κ. Γεώργιος Βαρβαρήγος – Δασοπόνος MSc, μας επισήμανε την ζωτική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την ανάδειξη, με βιώσιμο τρόπο, των περιοχών μας και συγκεκριμένα του όρους Παρνασσού.

Κοινός μας στόχος, η αγάπη και η φροντίδα για το περιβάλλον.

Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία.

Τέτοιου είδους δράσεις, μας μαθαίνουν να συνειδητοποιούμε ότι η ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος είναι σημαντική  για την αειφορία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γεώργιο Βαρβαρήγο – Δασοπόνος MSc, από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.) .

Οι εκπαιδευτικοί: Γεωργία Γεωργίου, Ασημίνα Καρτσιούκα, Γεώργιος Κόττης.