25 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
--------
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

Μαρούσι, 23/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην τηλεοπτική εκπομπή Πρωινό Mega
“Κ. Αρβανιτόπουλος: Διασφαλίσαμε το εργασιακό περιβάλλον 151.000 εκπαιδευτικών”

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega», δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ
«Από τα  39 επαγγέλματα, τα οποία προσφέρουμε στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ, καταργούμε τα 12, τα οποία αποδίδονται  σε ανώτερη βαθμίδα της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτές οι ειδικότητες, αυτά τα 39 επαγγέλματα διδάσκονταν από 110 ειδικότητες καθηγητών. Πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Εμείς, αφαιρούμε τις 12 ειδικότητες, τις οποίες αναδιατάσσουμε και αναβαθμίζουμε, όσον αφορά τη βαθμίδα εκπαίδευσης και από αυτά τα επαγγέλματα, τα 8 είναι επαγγέλματα Υγείας και Πρόνοιας, τα οποία μεταφέρουμε στο πάνω επίπεδο. Τα μεταφέρουμε στα Δημόσια ΙΕΚ. Και όπως είπα και στη Βουλή, αυξάνουμε τους μαθητές στα Δημόσια ΙΕΚ από 10.000 σε 15.000 και καλύπτουμε πλήρως τα έξοδα.
Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή. Γιατί πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερη παροχή υπηρεσιών, εάν αυτά τα επαγγέλματα προσφέρονται στη μεταλυκειακή εκπαίδευση». 


......................................................Εμείς θέλουμε να εξορθολογήσουμε την Τεχνική Εκπαίδευση και θέλουμε και τα ΕΠΑΛ, τα Τεχνικά Λύκεια και τη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση -  διότι μετά την Ανωτατοποίηση των ΤΕΙ υπήρξε ένα κενό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.      Γι’ αυτό, αναβαθμίζουμε και τα Δημόσια ΙΕΚ.